Ege Postası
Geri

İzmir’de demokrasi nöbeti dördüncü gününde  

İzmir'de darbe karşıtı binlerce vatandaş, mesai saati bitiminde Konak Meydanı'na akın etti. Darbe girişiminin protesto edildiği meydanda bekleyiş devam ediyor. İzmir’de demokrasi nöbeti dördüncü gününde  
İzmir’de demokrasi nöbeti dördüncü gününde  
Haberler / İzmir
18 Temmuz 2016 Pazartesi 23:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Mesai saatinin sona ermesiyle darbe karşıtı vatandaşlar Konak Meydanı'nda toplandı. Tarihi meydan, polisin yerleştirdiği demir bariyerlerle çevrildi ve alana girişlerde üst araması yapıldı. İzmir Valilik Binası önünde kurulan sahnede gece boyu çeşitli etkinlikler düzenlendi. Vatandaşlar sık sık, 'dik dur eğilme, bu millet seninle' sloganları attı. Mehter Takımı'nın da sahneye çıktığı meydanda bekleyiş sürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın darbe girişimine karşı vatandaşları sokağa davet etmesinin ardından kent meydanlarında demokrasi nöbeti sürmeye devam ediyor. İzmir’de de buluşmanın adresi olan Konak Meydanı’nda vatandaşlar geceden sabaha nöbetlerini bir an olsun bırakmadı. Ellerinde sadece Türk bayraklarını darbeci girişime karşı dalgalandıran İzmirliler, sık sık 'İdam isteriz' sloganları attı.

Alanda kurulan dev ekranlardan da gelişmeleri an ve an takip eden vatandaşlar, tek yürek olup hep bir ağızdan memleket türküleri, İstiklal Marşı ve Mehter Marşı söylendi. Siyasi partilerin seçim şarkılarının da çalındığı meydanda coşkulu kalabalık nöbetlerini sabahın ilk ışıklarına kadar sürdürüyor.  Öte yandan güvenliğin üst noktada tutulduğu alanda, vatandaşlar üzerleri tek tek aranarak içeri alındı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası